Radu și Asociații este o entitate membră a Ernst & Young Global Ltd.
Bucharest Tower Center, etaj 22 B-dul Ion Mihalache
nr. 15-17 011171 Bucuresti, sector 1, Romania
+40 21 402 4000
RO || EN
profile-photo

Radu Ionescu

Managing Associate

+40 21 402 41 00
radu.ionescu@ra-law.ro

Radu este Managing Associate în cadrul Radu și Asociații SPRL și membru al Baroului București.

Activitate anterioară:

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu (2005), precum și cursurile de master în drept european și comparat din cadrul Universității din Gent, Belgia (2006).

Abilități și experiență profesională:

Radu oferă consultanță juridică în domeniul energiei, fuziuni și achiziții, drept societar și comercial. Realizează proiecte de tip ”due diligence” cu privire la societăți care activează în diferite sectoare ale industriei de la producători de energie regenerabilă până la entități din industria alimentară.

Experiența sa în domeniul energiei cuprinde oferirea de consultanță clienților în cadrul proiectelor de fuziuni și achiziții. Radu a realizat analize de tip ”due diligence” având ca obiect proiecte de energie regenerabilă mai mari de 400MW. Totodată, a publicat mai multe articole care tratează probleme din domeniul energiei regenerabile în Ghidul Consultanților Juridici din domeniul Energiei, Revista Diplomat și Expert Guide – Energy and Natural Resources 2013 publicată de Corporate Livewire.

În plus, Radu a participat la mai mute proiecte de restructurare precum fuziuni și divizări dintr-o mare varietate de industrii de la energie regenerabilă, bunuri de consum la servicii financiare. Mai mult, Radu oferă asistentă juridică în domeniul insolvenței, participând, printre altele, în calitate de lector la conferințe pe teme de insolvență adresate antreprenorilor români în cadrul unui program finanțat de Uniunea Europeană care își propune să educe tinerii antreprenori cu privire la procesele de reorganizare a afacerii. Totodată, Radu a asistat clienții în încercarea de a achiziționa sau în procesul de achiziție de active de la societăți aflate în insolvență.

Radu vorbește limba engleză și limba română.